tiistai 8. helmikuuta 2011

Kuvataidekoulun mediapaja kommentoi mediaa

Valkeakosken kuvataidekoulun mediatyöpajassa kommentoitiin mediaa animaation keinoin.
13-15-vuotiaat mediatyöpajan oppilaat saivat tehtäväksi ideoida ja toteuttaa mediaa kommentoivan animaation. Lähestymistavat olivat monenkirjavat. Liikkeelle lähdettiin politiikasta, pelimaailmasta, iPhonen huonosta pakkasen kestävyydestä, Tokio Hotelista ja monesta muusta mediapajan nuoria kiinnostavasta aiheesta. Nuoret valitsivat aiheensa oman kiinnostuksen mukaan ja käyttivät inspiraation lähteenä eri median kanavia nettilehdistä youtube-kanaviin. Luovan suunnittelutyön jälkeen aiheet tiivistyivät käsikirjoituksen, kuvauksen ja editointivaiheen kautta valmiiksi animaatioksi. Osa oppilaista teki animaationsa yksin omana työnä ja osa ryhmätyönä yhteistyössä muiden kanssa.
Animaatioissa on näkyvillä oppilaiden oma ilmaisu ja kiinnostus lähtökohtana olevaa aihetta kohtaan.

Animaation tekemisessä täytyy nähdä paljon vaivaa ja olla kärsivällinen, koska työn eteneminen on hidasta. Animaation tekemiseen tarvitaan myös rutkasti luovaa suunnittelutaitoa kaikilla animaation tekemisen osa-alueilla: käsikirjoituksessa, hahmojen suunnittelussa, kuvauksessa, editoinnissa ja äänisuunnittelussa. Kaikkea tätä harjoitellaan ja opetellaan mediatyöpajassa.

Katso youtube-linkistä 13-vuotiaan Villen taidolla tehty animaatio Poliitikot säätää.


 Ville kertoo: " Valitsin aiheen oikeastaan siltä pohjalta mikä tuli ekana mieleen. Animaationi juonen voi lyhyesti sanoa näin: Poliitikot säätää eri tilanteissa esim. karaokessa. Animaationi kommentoi mediaa mm. niin, että siinä lytätään Matti Vanhasta ja siinä on muutenkin poliitikkojen juttuja."

Villen animaation Poliitikot säätää ja monia muita Valkeakosken kuvataidekoulussa tehtyjä animaatioita on mahdollisuus nähdä tänä keväänä kuvataidekoulun kevätnäyttelyssä Voipaalan Taidekeskuksessa 17.4.-29.5.2011.

teksti: Anja Helminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti